ZDRAVA KRALJEŽICA-MANJE BOLI U LEĐIMA

U današnje vrijeme, kada se bol u leđima smatra gotovo normalnom pojavom kod mnogih pojedinaca, bilo radi previše sjedenja ili manjka fizičke aktivnosti predstavljamo metodu koja mijenja percepciju o rehabilitaciji!

DNS ili Dinamička neuromuskularna stabilizacija jedna je od najučinkovitijih metoda u rehabilitaciji za brojna stanja i ozljede. Osnivač metode je Prof. Pavel Kolar, PaedDr., Ph.D.

Vježbe po DNS-u temelje se na instinktivnim i urođenim pokretima koje srećemo u prvoj godini života, a osnova su fizičkog i mentalnog razvoja. Prednosti vježbanja po uzoru na djecu, dokazali su medicinski stručnjaci Praške škole u velikom broju istraživanja, kao odličnu metodu za rehabilitaciju od bolnih stanja i ozljeda, te prevenciju.

Urođeni pokreti su kretnje koje ne učimo, već se same pojavljuju prirodnim putem, u fazama tokom našeg razvoja i idealne su za naše tijelo. Zglobovi u zadanim pozicijama moraju biti savršeno centrirani i tada dolazi do idealnog prijenosa sile, a odstupanja u zglobovima od te pozicije ukazuju na više trošenja, time i oštećenja.

Na radionici “Zdrava kraljženica – manje boli u leđima”, koja će se održati u subotu, 16.3. u 11:30h u adidas Sports Studiu, doznat ćete najčešće uzroke boli, kako funkcionira naša kralježnica, te kako ojačati stabilnost i mobilnost trupa. Jednostavne vježbe opuštanja, istezanja i jačanja mišića leđa koje ćete upoznati taj dan mogu se koristiti svakodnevno i pomoći u oslobađanju boli i napetosti u leđima, ali i u cijelom tijelu.

DNS metodu predstavit će Marko Šola magistar kineziologije, te DNS terapeut i trener. Svoje dosadašnje iskustvo izgrađivao je kroz godine u rehabilitacijskom odjelu “Studia M” u Bjelovaru, radu s invalidima, te kao terapeut i kondicijski trener vrhunskih sportaša (NK Bjelovar, Argonaut, Sportska udruga Nereide s kojima je osvojio tri srebrne i zlatnu medalju). Marko voli naglasiti da je tijelo potrebno “resetirati” na početne postavke i tek tada nastaviti s kondicijskom pripremom, rekreativnim vježbanjem ili samo – uživati bez boli.

Za DNS terapeuta školovao se je više godina u Češke Praške škole, u Sveučilišnoj bolnici Motol u Pragu i privatnom centru Chodov Pavla Kolarako i kao jedan od rijetkih završava najveći stupanj rehabilitacije po DNS-u. Danas vodi svoj rehabilitacijski centar Somato (https://somato-zg.eu) i surađuje s vrhunskim stručnjacima iz područja medicine i sporta.

Ova radionica besplatna je za sve sudionike i namijenjena svim dobnim skupinama, kao i rekreativnim i vrhunskim sportašima. Traje 1,30h (do 13h), a broj mjesta je ograničen. Poželjno je donijeti sportsku odjeću kako biste slobodno izvodili vježbe s DNS tereaputom.

Molimo svoju prijavu pošaljite na [email protected] ili putem FB profila adidas Sports Studio ili www.sportsstudio.hr.

Ako pate od bolnih i napetih leđa, a želite promijeniti svoje zdravlje i doživaljaj svijeta na bolje, uvjereni smo da će vam ova radionica pomoći.


Klikni na sliku!